Suomi  

 

Välj en aktiv semester; cykla längs Kustsrutten och njut av vackra skärgårdsvyer. På vägen kan du pausa i idylliska bruksbyar, njuta av uppfriskande dopp vid badstränder, smaka på läckerheter i lokala restauranger och caféer samt beundra naturen i tre nationalparker. Hela Kustrutten är drygt 200 km lång, en del av sträckan avnjuts till havs i fartyg eller båt som också fraktar din cykel. Under båtresan mellan Hangö och Kasnäs kan du välja att besöka Bengtskärs fyr.

Du kan övernatta i små hotell, B&B- inkvarteringar och koppla av i bastu på kvällarna. Följ den skyltade Kustrutten från Ekenäs till Hangö. Upplev spännande besöksmål, idylliska bruksbyarna och vackra kustbyar. Rutten går längs böljande småvägar, allmänna vägar och skogsvägar och är rätt enkel och trygg. På de större allmänna vägarna behöver man ändå vara extra uppmärksam. Rutten passar bäst för vuxna och ungdomar.

OBS! Kuivastontie på Hulta-Malarby-Hummelvik-Kraila etappen on delvis i dåligt skick och en alternativ rutt går via Hästövägen.